این روزها از کنار هر مغازه سوپری که گذر کنید با پوسترهایی از بازیگرانی همچون ترانه علیدوستی، شهاب حسینی، مصطفی زمانی و علی نصیریان مواجه میشوید که با خطی خوش بر روی آن نام «شهرزاد» میدرخشد. پوسترهایی که مربوط به سریالی است با همین نام. این سریال 26 قسمت دارد که در ابتدا قرار بوده با نام «روزی روزگاری عاشقی» روانه بازار شود. کارگردانی این سریال را حسن فتحی به عهده دارد و تهیه کنندگی آن را محمد امامی و سید محمد هادی رضایی انجام میدهند. بازیگر نقش شهرزاد را ترانه علیدوستی ایفا میکند. این سریال روایتی عاشقانه و تاریخی از دهه 30 ایران است. تلفیقی که در نگاهی تاریخی به ژانری عاشقانه میپردازد و یا فراتر از آن یک مضمون عاشقانه است در سایه احوالات سیاسی آن دوران. شهرزاد با شعار «در تندباد حادثه، “عشق” اولین قربانی است.» به قلم نغمه ثمینی و حسن فتحی نوشته شده است. آنچه مشهود است، «شهرزاد» که از آن به عنوان بزرگترین پروژه تاریخ شبکه نمایش خانگی یاد میشود توانسته در همین قسمتهای اولیه مخاطبان زیادی را به گیشههای سوپرمارکتی بکشاند.
آنچه گذشت...«شهرزاد» که پس از اتفاقات ملی شدن صنعت نفت و همزمان با کودتای ۲۸ مرداد اتفاق میافتد. حول زندگی عاشقانه شهرزاد(ترانه علیدوستی) و فرهاد(مصطفی زمانی) آغاز میشود. زندگی شهرزاد تحت تصمیمات شخصی به نام «بزرگ آقا» با بازیگری متفاوت و چشمگیر بازیگر فیلمسینمایی “گاو”، علی نصیریان قرار میگیرد. بزرگ آقا فردی قدرتمند و ثروتمند است و برای رسیدن به اهداف خود از هیچ عملی کوتاهی نمیکند. این سریال 60 دقیقهای که بخش زیادی از آن حول شهرزاد، فرهاد و قباد(شهاب حسینی) و مثلث عشقی ناخواستهای که بین آنها شکل گرفته است، میچرخد تا به امروز با پخش هشت قسمت از آن در شبکه نمایش خانگی، توانسته دغدغه هفتگی بسیاری از مردمان ایران زمین شود. در ادامه سریال، شهرزاد به ازدواج اجباری با قباد، داماد آقا بزرگ تن میدهد و این یکی از نقاط عطف فروش فوقالعاده این سریال در قسمتهای 6 و7 بوده است. فروش این سریال به قدری در بین مردم همه گیر شده است که تهیه کنندگان و موسسه پخش این سریال دست به بازنشر دوباره برخی از قسمتهای اولیه این سریال زده اند. باید نشست و دید در قسمتهای بعد «شهرزاد قصه گو» چه قصهای برای گفتن دارد.
جذب مخاطب خارجی در کنار حرفهای گریحسن فتحی که سریالهای معتبری همچون «پهلوانان نمیمیرند»، «شب دهم»، «میوه ممنوعه» و «مدار صفر درجه» را در کارنامه خود دارد. اینبار نیز نام او و فیلمش بر سر زبانها افتاده و در هشت هفته اخیر بار دیگر خود را به عنوان یکی از کارگردانهای تراز اول کشور مطرح کرده است. از دیگر نقاط قابل توجه در سریالهای ساخته شده توسط فتحی میشود به موارد زیر اشاره کرد. گویا فتحی بازیگرانی محدود را میپسندد و از آنان در سریال هایش استفاده میکند. به طور مثال علی نصیریان در میوه ممنوعه، شهاب حسینی در مدار صفر درجه و چندین مورد دیگر که به سادگی میتوان یافت. این موضوع نه تنها باعث ضعف نبوده بلکه موفقیتهای مکرر فتحی در سریالهای مختلف نشان از حساسیتهای این کارگردان در انتخاب بازیگر دارد. هرچند ورود برخی چهرههای سوپراستار سینما به سریال نیز بر نقاط قوت این سریال افزوده است. باید دید فتحی که نویسندگی سریال را نیز به عهده دارد در 18 قسمت باقیمانده چه برنامههایی برای «شهرزاد» خواهد داشت. از نکات دیگر این سریال میتوان به تیم تهیه کنندگی آن اشاره کرد. سرمایه گذار این سریال 26 قسمته را سید محمد هادی رضوی به عهده دارد. او در گفتوگوهای خود عنوان میدارد که سریال شهرزاد باید جای «فاطماگل» را بگیرد. فاطماگل نام سریالی ساخت ترکیه و ماهوارهای بود که مدتی به طور وسیع مورد توجه هموطنانمان قرار گرفت. رضوی میگوید: «شهرزاد» قصهی عاشقانه است ولی در بستری تاریخی روایت میشود. این که دورهای تاریخی در کشور بوده که پول و قدرت و وابستگی به دربار میتوانست عشق و ناموس یک فرد را بگیرد و برایش تعیین تکلیف کند. وی پیش از این گفته بود: هدف از تولید چنین سریالی، نفوذ فرهنگی توسط سینمای ما به کشورهای مانند ترکیه است، چرا که تهاجم در امر فرهنگی کار بسیار خوبی است. این نگاه متفاوت از سرمایه گذار سریال را میتوان در موسیقی متن وهمچنین تیتراژهای پایانی «شهرزاد» به خوبی مشاهده کرد. سه آهنگ ساخته شده در این سریال با نامهای «همخواب»، «به رسم یادگار» و «کجایی؟» با ترانههایی به ترتیب از وحشی بافقی و حسین صفا و محسن چاووشی از جمله این موارد است. محسن چاووشی خواننده سه اثر فوق که او نیز تجربه کار برای تیتراژ و به طور کلی موسیقی سینمایی را در کارنامه دارد بهترین گزینه از دید مسئولان این سریال بود. محسن چاووشی که پیش از این در فیلم سینمایی «سنتوری- داریوش مهرجویی(1385)» با آهنگهای بینظیرش امتحان خود را پس داده بود توانست با صدای خود در معرفی «شهرزاد» به آن دسته از افراد که از شبکه نمایش خانگی دور شده بودند، پیوندی دوباره برقرار کند. گفتنی است؛ موسیقی متن شهرزاد را فردین خلعتبری ساخته است.
رقابت داغ فیلمهای قبل از 57همزمان با پخش سریال شهرزاد شاهد پخش سریال «معمای شاه» در سیمای ایران هستیم. سریالی که خبرها از هزینههای بالا و گریمهای طاقت فرسای آن شنیده میشود. پخش همزمان شهرزاد، معمای شاه و حتی «کیمیا» در فضای قبل از انقلاب این فیلمها، ناخودآگاه هر بینندهای را به مقایسه این سریالها وامی دارد. معمای شاه در هفتههای اخیر با گافهای در روایت داستان همراه بوده و داد بازماندگان شخصیتهای واقعی داستان را در آورده و از طرفی پیشرفت تصاعدی شهرزاد در جذب مخاطب، تا حدودی قضاوت را در قیاس این دو سریال آسان میکند. هرچند صدا و سیما در فیلمهای تاریخی خود کارنامهای درخشان دارد. باید دید این معمای حل شده در هفتههای آتی میتواند جایگاهی در منظر بینندگان کسب کند.
بازخوردپرویز پرستویی ستاره بی چون و چرای سینمای ایران در مطلبی که در صفحه اینستاگرام خود منتشر کرد گفته بود؛ از سریال «شهرزاد» لذت بردم و بی صبرانه منتظر قسمت بعدی این سریال هستم. گفتنی است؛ حسن فتحی کارگردان شهرزاد با ارسال هفت قسمت اول سریال برای پرویز پرستویی او را ترغیب به دیدن شهرزاد کرده است. از دیگر بازیگران سریال شهرزاد میتوان به محمود پاک نیت، مهدی سلطانی، پریناز ایزدیار،ابوالفضل پورعرب و جمشید هاشمپور اشاره کرد. جمشید هاشم پور که از بازی در هر نوع سریالی امتناع میکرد اینبار دل به دریا زده خود را به فیلمنامه حسن فتحی سپرده است.
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0